Voedselmarkt.nl ontvangt wisseltrofee Duurzame Dinsdag

Voedselmarkt.nl ontvangt wisseltrofee Duurzame Dinsdag

13-10-2014

EMMELOORD - Jacob Kapitein van Voedselmarkt.nl op Urk heeft zaterdag op het Duurzaamheidssympsosium in Emmeloord met zijn duurzame initiatief rond verwaarding van reststromen in de lokale voedingsbranche de Duurzaamheidsprijs 2014 in de Noordoostpolder ontvangen.

De initiatiefnemer diende zijn idee in op de site van Duurzame Dinsdag, een bewustwordingscampagne rond duurzaamheid, georganiseerd door IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

,,In de voedselketen ontstaat om diverse redenen een overschot aan onverkochte producten die worden opgeslagen of afgewaardeerd. Dat kost de ondernemer veel geld. De producten zijn immers geteeld, vervoerd, bewerkt en verpakt en dat heeft grondstoffen, energie en menskracht gekost. Voedselmarkt.nl is een online marktplaats die vraag en aanbod van deze producten bij elkaar brengt. Het creëert nieuwe afzetmogelijkheden voor agrariërs, telers, groothandels, restaurants en winkels met als doel minder verspilling van voedsel. Elke partij verdient een goede bestemming”, aldus de initiatiefnemer van Voedselmarkt.nl.

Hij ontving ontving de wisseltrofee, een beeldje van kunstenaar Willem Hoogeveen, uit handen van wethouder Andries Poppe en Henk Tiesinga van Stichting Pioniers van de Toekomst. Dit gebeurde op het Duurzaamheidssymposium, afgelopen zaterdag in het gemeentehuis in Emmeloord, georganiseerd door de Pioniers.

Duurzame Dinsdag
Duurzame Dinsdag is een jaarlijks terugkerende, landelijke campagne van IVN, die aandacht vraagt voor duurzame initiatieven vanuit de samenleving. Het koffertje met daarin alle ingediende duurzame ideeën werd op 2 september, Duurzame Dinsdag, aan minister Wilma Mansveld overhandigd om deze onder de aandacht te brengen van het kabinet. Dit jaar waren ruim 260 duurzame ideeën verzameld.

Bron: De Noordoostpolder